• Γ. Καραϊσκάκη 9, Κάτω Νεοχωρόπουλο, Ιωάννινα
  • 26510-85700

O Διευθυντής Ανάπτυξης Newpharm στο ΘΕΜΑ 104,6 για το νέο rapid test σάλιου

2021-02-09


Για τη νέα δυνατότητα διάγνωσης της Covid-19 με rapid test σάλιου μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο διευθυντής ανάπτυξης της Newpharm A.E., Κωνσταντίνος Αργυρίδης.

Όπως εξήγησε ο κ. Αργυρίδης, «πρόκειται για μία απλή διαδικασία. Η αξιοπιστία του είναι στο 95%, εξίσου υψηλή όπως είναι και το ρινοφαρυγγικό τεστ. Είναι πολύ πιο υψηλή και από πολλά τεστ που γίνονται μέσω μύτης».

«Η ανίχνευση των ασυμπτωματικών είναι η στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσει η κάθε κυβέρνηση ουτως ώστε να μειώσει τη διάδοση του ιού. Και αυτό το τεστ μας δίνει νέες δυνατότητες γιατί μπορούμε να το κάνουμε και σε μικρά παιδιά, μπορούν να γίνουν ευρέως τα τεστ, σε όλους» πρόσθεσε ο κ. Αργυρίδης, επισημαίνοντας ότι «με 37 μελέτες που έχουν συνοψιστεί σε μία συμπερασματική ανάλυση που έγινε στις 12 Ιανουαρίου σε 7.169 άτομα, βλέπουμε ότι η αξιοπιστία του τεστ σάλιου είναι ισάξια, δεν έχει ουσιαστικές διαφορές με το ρινοφαρυγγικό».

«Αν υπήρχε η δυνατότητα να κάνουμε μέχρι δύο τεστ τον μήνα ο καθένας, θα μπορούσαμε να περιορίσουμε τον ιό κατά 80% μέσα σε 1- 1,5 μήνα», πρόσθεσε.

Πατήστε εδώ για να ακούσετε την συνέντευξη

Συνεργασιες και προϊοντα

Οι συνεργάτες μας

Η Newpharm συνεργάζεται με εταιρείες υψηλής ποιότητας προϊόντων στις καλύτερες τιμές της αγοράς